Hvad er et Gaming Tastatur?

Et gaming keyboard er et keyboard specialiseret til gaming. Det vil sige at de switches, der er i tastaturet f.eks. ikke skal bruge særlig meget kraft for at blive trykket ned. Eller at der kommer en “wrist rest” med, så man kan få den behageligste skriveoplevelse muligt.

Den nyeste craze, RGB, berører også gaming keyboards. D.v.s. at de fleste nye gamer tastaturer kommer med enten: En farves oplysning (kan kun lyse f.eks. blå eller rød), Zone oplysning (tastaturets farver er inddelt i f.eks. fem zoner) og individuelt belyste taster (du kan skifte farve på alle taster, som redegør for en hel del “customization” efter personlige yndlingsfarver e.l.)

I dag er makroer også meget populære på gamer keyboards. Makroer gør så man kan “kode” knapper til at gøre bestemte ting. f.eks. at skrive adressen på en bestemt hjemmeside man måske besøger tit, eller åbne et program e.l.

 

Hvad er switches

Switches er dem, der gør at du kan trykke ned på en tast og at din computer opfanger at der bliver trykket på noget. Mekaniske switches har en mekanisme, der nogle gange kan lyde meget høj, men personligt synes jeg at de er behageligere at skrive og spille på end membran switches.

Membran switches er dem man ser i de billige tastaturer, skoler og arbejdspladser har. Den gode ting ved disse er at de ikke larmer så meget. Membran switches er lavet sådan at et lille silikone stykke holder “keycap’en” (det lille plastikstykke man trykker på) oppe og når der så bliver trykket ned på tasten, registrerer en sensor så at der bliver trykket ned på den og derved skriver man. Razer har lavet deres egne switches, der kommer i de nyeste razer tastaturer. Razers switches kommer i Gul, Grøn og orange. De fleste Gaming Keyboard producenter bruger de tyske Cherry MX Switches og cherry er derfor hurtigt blevet det førende mærke indenfor switches. Logitech har også lavet sine egne Romer G switches, som findes i deres nyeste tastaturer. Ellers findes der mange Cherry MX kopier, der virker fint, men dog ikke er af den samme tyske kvalitet.

 

 

De Forskellige Gaming Keyboard Mærker Og Produkter

Der er jo en masse forskellige mærker, der laver tastaturer til gamers, så her ville jeg bare gå igennem nogle af dem, så du kan få et overblik. Jeg har også inkluderet et par af de forskellige producenters mest populære tastaturer og specs’ne på dem.

Asus

Om: Asus har i lang tid lavet tastaturer til både gaming og til normal arbejdsbrug. Det nyeste tastatur: Asus ROG Claymore er deres “flagship” indtil videre. Serier:

 

Claymore: Verdens første gaming keyboard med aftagelig number pad. Individuelt RGB belyste Cherry MX brown, red, blue eller black switches, der kan kontrolleres gennem Asus Aura softwaren. Direkte makroer til f.eks. at tænde din stationær med asus motherboard, overclocking af ram eller cpu eller forøgning af blæser-hastigheden i din stationær. Rektangulært design, med en krop lavet i aluminium og et “maya inspireret” design. Har en aftagelig “Num-Pad,” der kan placeres i højre eller venstre side og endda tages helt væk.

 

Ceberus Mech: Individuelt belyste RGB taster, som kan fås i kaihu- red, black, brown og blue. 7 lyseffekter, mulighed for multimediekontrol og makroer. Kompakt rektangulært design.

Echelon: Gaming keyboard til gaming om natten og om dagen, bagbelyst af blå lys med fire forskellige lysstyrkeniveauer. Cherry MX Black switches og 6 dedikerede multimedie taster (til lyd osv.) To USB porte, mikrofon og hovedtelefon stik. Kommer desuden også med en wrist rest.

 

Corsair

Om: Corsair har i mange år lavet mekaniske keyboards til gamere og var sammen med razer nogle af de første. Serier:

Strafe & Strafe RGB: knapper som volumekontrol og hurtig og præcis med Cherry MX RED switches. Strafe tastaturet har ikke wrist rest, men det har storebroreren, strafe rgb dog. Indvividuelt bagbelyste taster, strafe i rød og strafe rgb i rgb. Makro muligheder over hele tastaturet. Integreret USB Port på bagsiden.

K: Corsairs mest populære serie af gaming keyboards. De fleste versioner er lavet i aluminium med aftagelig wrist rest. Også med en usb port på bagsiden af tastaturet. Fuld understøttelse for makroer over hele tastaturet. Seperat oplyste RGB taster. Bløde og sammenhængende RGB animationer.

 

Razer

Om: Razer er et af de mest kendte gaming mærker, der laver tastaturer. Deres første Blackwidow tastatur blev hurtigt en kæmpe succes, som “kickstartede” Razers “karriere” indenfor gamer tastaturer.

Serier:

Razer BlackWidow Chroma V2

Blackwidow: Blackwidow serien er Razers mest populære serie. De fleste blackwidow tastaturer kommer med “chroma,” som er razers navn for RGB. De nyere tastaturer kommer med en wrist rest, men har man købt et gammelt razer tastatur, kan man sagtens købe en wrist rest seperat. Med andre features tager jeg som eksempel fra razers nyeste gaming tastatur: Razer Blackwidow chroma v2: Kommer med razers egne specialdesignede switches i gul, orange eller grøn. Individuelt bagbelyste RGB Razer Chroma taster. Kommer med en inkluderet wrist rest, der passer til tastaturet, så det kan tages af- og på. Fem dedikerede makro-knapper.

 

Ornata: Razers første gamer keyboard med membran switches. Kommer med eller uden RGB, det er op til en selv. Inkluderet er der endda en wrist rest til lange gaming sessioner. Mellem-højdes taster, så du ikke taster ved siden af.

 

Steelseries

Om: Steelseries er også en stærk konkurrent til f.eks. Logitech, da de er forholdsvis nye til det med gamer keyboards, men alligevel laver nogle gode tastaturer til gamere. Serier:

Apex m750:  Steelseries’ nyeste gaming keyboard. Lavet af aluminium farvet mat sort, kan man ikke gå helt galt. Tastaturet kommer med steelseries egne qx2 switches og Steelseries engine til at lave makroer og have fuld kontrol over tastaturet. individuelt styrbar RGB belysning under alle taster. Kompatibel med Steelseries Gamesense, så du kan få fuldt overblik over f.eks. hvor meget liv du har eller hvor meget ammo du har i et spil.

Apex 500: Kompakt og rektangulært design, med taster bagbelyst af blå lys og 3 forskellige lyseffekter. Kommer med Cherry MX Red eller Blue switches og en inkluderet wrist rest. Optimeret til gaming.

Apex 350 & 300: Stilet, lavt tastatur med membran switches. Dedikerede makro og medie knapper. Apex 350 har 5 zones RGB belysning, hvor Apex 300 bare er bagbelyst af hvidt lys.  Tastaturet har futuristiske”lysstriber” på siderne, der giver keyboardet et unikt look.

Logitech

G Pro: Kommer med Logitech’s egne Romer G lydløse mekaniske switches. Kompakt design uden number pad. USB stikket er aftageligt og derved har tastaturet en stor fordel, hvis man skal rejse med det, da det kan blive meget kompakt i en taske. Individuelt RGB belyste taster med lyseffekter, som kan gemmes på tastaturets indbyggede hukommelse. Muligheder for makroer i funktionstasterne (f) Tre trins højdejusteringsmuligheder.

 

G 910: Kommer som G Pro også med Logitech’s egne Romer G switches. Har seperat belyste RGB taster. Mulighed for “Arx control” med en app, der kan vise dine spilstatistikker. Dette kan lade sig gøre, da der er en stand i tastaturet dedikeret til en telefon, der viser dine spilstatistikker fra appen “Arx control”. Dedikerede medieknapper, der også er RGB bagbelyste. 9 dedikerede makroknapper. Print på de knapper, der bliver brugt til gaming (WASD og pil op, ned, højre, venstre)

G 810: Et simpelt rektangulært designet gaming keyboard med Romer G switches fra Logitech. Har som sine “storebrødre”, G Pro og G 910, også individuelt RGB belyste taster. Dedikerede medie-knapper og et rullehjul til at justere lyden med. Har også Tre-trins højdejusterings-muligheder. Logitech har endda inkluderet en “Num-Pad” til kontorbrug f.eks.

Kunne du lide denne artikel og vil du læse mere, kan du læse vores sidste review: Test af en DXRacer Formula Gamer Stol. Vil du have et overblik over de bedste gaming stole, så læs mere i vores komplette guide.

Share.

Leave A Reply