– – HueManic – –
I denne artikel tester vi HueManic. En wannabe Philips Hue app med en masse features som den officielle app måske ikke har. Men er den bedre? Det tester vi her:
Tager HueManic Penge for Add-ons?
– Ja det gør den. Man kan betale 23kr for at få seks ekstra “PRO” effekter: Aurora PRO, Sunset PRO, Rainbow PRO, Lava PRO, Temple PRO og Mountain PRO.
Er der reklamer i HueManic?
– Nej det er der ikke. Heldgvis har de satset på at folk ville købe deres PRO effekter og har derfor ikke sat Relamer ind.
Brugervenlighed
– Appen er nem at navigere i og det hele er meget simpelt.
Hvordan er designet?
– Designet er flot og simpelt. Appen virker sådan at man swiper for at skifte effekt. herefter kan man indstille hvor lang tid effekten skal køre og hvor høj du vil have musikken der hører til. I øvre hjørne er der en knap til indstillinger og i nedre højre hjørne er der en stor gul knap, der afspiller effekten.
Sprog?
– Engelsk.
Hvor nemt er setup?
– 10/10. Meget nemt. Det eneste man skal gøre er at trykke på knappen i midten af sin HUB og så er man inde.
Effekter:
1. Party lights: Denne effekt gør så lysene ændrer farve efter lydstyrken af den lyd mikrofonen på telefonen optager. Denne effekt er ikke så godt optimeret, det virker som om den bare skifter farve tilfældigt, og fra den registrerer lyd, til der kommer lys i pæren går der altså et stykke tid.
2. Fireplace: Denne effekt skal simulere et ildsted/en brændeovn. Imens den gør det afspiller den fra telefonen en optagelse af en brændeovn. Effekten skifter farven af lamperne til forskellige orange, gule og røde farver. Det eneste dårlige ved denne effekt er at den nogle gange skifter over til en skrig gul farve, som normalt ikke er en farve man ser i en brændeovn.
3. Thunderstorm: Denne effekt skal simulere tordenvejr. Da jeg først spillede denne effekt blev jeg faktisk ret positivt overrasket. Den afspiller lyden af, (guess what) Tordenvejr :D, og synkroniserer nogle hvide og blå “lange blink” af lys til lyden. Men. Dette kan den kun gøre en pære ad gangen, som godt nogle gange kan se lidt mærkeligt og primitivt ud. Dette kunne være fedt hvis de kunne gøre så alle LED pærerne “synkroniserede.” Det ville give en meget mere fangende oplevelse/effekt.
4. Fireworks: Denne effekt skal simulere fyrværkeri. Det gør den imens der bliver spillet en optagelse af raketter, der skyder op til himmels og eksploderer. Effekten fungerer egentlig fint og skaber en flot oplevelse, men lysene bliver nødt til at synkronisere med optagelsen for at effekten er perfekt.
5. Sea: Denne effekt skal simulere et hav. Der bliver også spillet et soundtrack med lyden af havet. denne effekt er den værste indtil videre. Det er bare blå, grønne og gule farver der toner ind og ud. det giver ikke helt mening.
6. Jungle: Denne effekt skal simulere en jungle. Imens den afspiller lyd optaget i en jungle, toner tilfældige farver langsomt ind og ud. Denne effekt giver ligesom den ovenover, ikke nogen mening.
7. Meditation: Denne effekt skal hjælpe en meditere!? Det gør den dog ikke så godt. Den spiller en dyb bas fra din telefon, imens farven gul dominerer pærerne og langsomt “breather” / Fader ind og ud.
Herefter er skal man købe PRO versionen til 23kr og så får man seks ekstra “PRO” effekter. Disse effekter hedder: Aurora PRO, Sunset PRO, Rainbow PRO, Lava PRO, Temple PRO og Mountain PRO. Hvis du/i vil have at vi skal teste disse, må du meget gerne skrive det i kommentarsektionen. Når der kommer nok stemmer om det laver vi en test.
Min mening og bedømmelse/konklusion
– Lækkert design, nem at finde rundt i. Simple effekter, nogle usynkroniserede, andre uden mening. Personligt synes jeg det er en fin app. Jeg kan dog ikke rigtig lide effekterne, da ingen rigtig var veludførte og gode.
Ville jeg købe alle Add-ons?
– Nej, det ville jeg ikke. Med mindre de effekter er meget bedre end alle de gratis, tror jeg ikke jeg vil.
Bedre end den officielle Philips Hue app?
Nope. Man kan næsten ikke sammenligne dem. Jeg tror mere man skal have den som en Hue “extension” i stedet for en app til at styre alle dine pærer. For det er nemlig problemet. Det kan man ikke. HueManic er lavet så du kan få en masse sjove effekter, ikke til at styre dine Hue pærer. Igen er effekterne gode til måske at skabe en stemning med, men så heller ikke bedre end det. Så nej HueManic er ikke bedre end den officielle Philips Hue app.
Kunne du lide denne test? Læs vores seneste artikel om unge og teknologi her: Unge og Teknologi Essay