LED Strips er et MUST hvis du skal pimpe dit setup, skrivebord, værelse eller computer. Men hvilken skal du købe, hvad er godt, hvad er dårligt, hvor mange penge skal man bruge før det er god kvalitet og er der forskel på LED strips? Alt det får du svar på i denne guide.
De forskellige typer LED Strips
Statiske LED Strips
Disse er de mest normale LED strips. Det er dem, der kører på 12v. Disse kan kun vise en farve ad gangen. Du kan dog godt få dem til at skifte igennem f.eks. alle regnbuens farver, eller få dem til automatisk at dæmpe lysstyrken og så skrue op igen. Du kan endda få dem til at skifte mellem dine yndlings farver. Disse LED Strips er gode til den normale, der bare vil have noget behageligt lys. De er nemlig meget simple, ligetil og har begrænsede lyseffekter og farver. En statisk LED Strip har normalt en fjernbetjening med enten 24 eller 44 knapper.
Pris: Statiske led strips de billigste i denne guide. Det er grundet det enkle og brugervenlige design. Jeg kan specielt anbefale denne Statiske LED Strip fra PlusLED som kan lyse alle regnbuens farver, er billig, og kan fås lige så lang som du vil have den.
Addresserbare LED Strips
Disse kan/skal programmeres. Det kan gøres vha. f.eks. en Arduino, software på en computer, eller med en fjernbetjening. Forskellen fra de statiske led strips er at de individuelle dioder på en adresserbar LED strip kan have deres egne farver. Her er dioderne på en statisk LED Strip altså begrænsede til alle at være den samme farve. Leder du efter en LED Strip som kan vise en regnbue langs kæden så er det denne type LED Strip du skal have fat i.
Pris: Addresserbare LED Strips er generelt markant dyrere end de statiske, da de er meget mere teknisk avanceret. Er man heldig kan man dog falde over nogle til billige priser.
Indholdsafhængige LED Strips
Denne type LED strip er kendetegnet ved at tilpasse farverne efter hvad der sker på ens tv/skærm. Dette gør din oplevelse af spil, videoer og tv meget mere fængende og skaber et vildt lysshow på væggen bag. Indholdsafhængige LED Strips findes også indbygget direkte ind i eks. Philips Tv’er under navnet “Ambilight.” Dette er i teorien en addresserbar LED strip, men med en form for processor koblet på, der samler og behandler data fra et video-output fra kilden (eks. pc/tv).
Den bedste løsning
på markedet lige nu er Philips’ Hue Play system. Dette system består af en Hue Play Sync HDMI box der tilsluttes dit tv og op til 10 andre Hue lamper. Hue Play Sync Boxen analyserer hvad der er på skærmen og vælger hvilken farver lamperne skal være efter dette. Lavet specielt til dette system er Philips hue’s Play lamper som skaber lækkert stemingslys. Er du ikke til store lamper bag dit fjernsyn har Philips Hue også en helt ny LED Strip Løsning. Denne Philips LED Strip giver samme effekt, men med lys hele vejen rundt om dit TV. Med navnet Philips Hue Play Gradient Lightstrip TV får du en top-kvalitets LED Strip som nemt monteres bagpå dit tv. Her sørger den for at løfte din TV oplevelse til det næste niveau. I størrelserne 55″ til 75″ passer denne indholdsafhængige LED Strip til de fleste moderne TV. Den store fordel ved at det er Philips Hue er at alt er god kvalitet og det kommer med en brugervenlig app til at styre det hele.
Pris: Indholdsafhængige LED Strips er specielt dyre. Dette er mest grundet at Selve LED Strippen kræver en seperat processor til at analysere indholdet på din skærm og omdanne det til de farver led strippen skal vise. Heldigvis findes der produkter som Philips Hue, hvor du får hvad du betaler for – God kvalitet!
Det var det – Jeg håber du fik lidt mere viden om LED strips og hvilke der passer dig bedst! Er du interesseret i at lære mere inden for tech, kan du læse vores sidste guide her: Guide til de bedste gaming stole